Vilket är det bästa kreditkortet för semestern?

Om du väljer rätt kreditkort för semestern så kan du spara pengar och det blir tryggare att handla. Det gäller att jämföra fördelar och nackdelar mot varandra. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför resan.

Det är viktigt att komma ihåg att villkoren och beloppen kan skilja sig åt mellan olika kreditkort. Men det brukar vara smart att boka flygresan med ett kreditkort då reseförsäkring brukar ingå och du kan få återbäring på din flygresa. Det är också skönt att handla med kreditkort utomlands eftersom du är skyddad mot bedrägerier och rånrisken går ner då du slipper kontanter.

Återbäring på flygresor

Om du gillar att flyga med samma flygbolag så kan det lönsa sig att titta på kort med inriktning på flyg. Ett resekort som ofta utnämns som bästa kreditkortet är Norwegian som erbjuder 20% återbäring när du flyger med dem. Du får också 1% återbäring på alla dina inköp vilket är trevlig när du shoppar eller handlar mat. Den räntefria perioden för detta kort är 45 dagar.

Betala krediten i tid

Kom ihåg att alltid betala fakturan inom den räntefria tiden så maxar du din förtjänst. Kreditkort är en jättebra deal sålänge du betalar i tid annars springer det iväg i onödiga kostnader på räntor och avgifter. För dig som har koll så är kreditkort smartare än att använda kontanter på bankkontot. Tidningen Aftonbladet har skrivit om vad du ska tänka på när du väljer kreditkort för semestern.

Vad ska man titta på

Det du ska jämföra när du väljer kort är räntan, hur lång räntefria perioden är, årsavgiften, kreditlimit och vilka bonusar man kan få. Vissa kort har till exempel lägre kreditintervall men istället lägre årsavgift och vice versa. Det som avgör vilket kreditkort som passar dig är dina behov och vilka typer av resor du brukar göra. Kom ihåg att för alla som ansöker om ett kort så gäller en kreditprövning där de undersöker din betalningsförmåga.