Vikten av att jämföra priser innan man gör ett köp

När du ska göra ett inköp är det viktigt att tänka på att titta vart produkten är billigast. Samtidigt vill du också köpa din vara på ett bra ställe där du får bra garanti på ditt köp beroende på vad det är. Att jämföra priser bör man därför alltid göra parallellt med vad man får ut av köpet.

Vart du kan jämföra priser

Det finns många sidor på nätet där du kan jämföra priser enkelt på produkten du ska ha.

Exempelvis på sidor på nätet där du kan jämföra priser enkelt är :

  • Prisjakt
  • Pricerunner
  • Compricer
  • Matpriskollen

De är enkla att använda och du kan jämföra det mesta. Kolla inte bara på en av dem utan på flera sidor då kanske inte alla företag finns med på alla.

Du kan också ladda ner de flesta som app så du enkelt alltid kan kolla priser oavsett vart du befinner dig. Du kan också läsa andra köpares recensioner för att se vad de tyckte.

Varför ska man jämföra priser före köp?

Jämföra priser

Det är för din egen skull du bör jämföra priset på produkten du ska köpa. Priset kan ibland skilja sig mycket beroende på vart du köper produkten. Du vill dessutom inte missa om något företag exempelvis har rea på den produkt du ska införskaffa. Det är dessutom tråkigt att efter köpet hitta samma vara fast billigare.

Du ska också tänka på att om du ska åka och handla något kanske det ändå inte är billigare att ta butiken längre bort bara för att kostnaden på produkten är lägre. Resekostnaden kan göra så att det blir lika billigt att köpa produkten i närmsta butik.

När du köper in produkter

När du bestämt dig för att köpa in en produkt ska du inte bara tänka på priset men också vad du får mer utav ditt köp. Ska du köpa saker till företag kan det vara bra att ta det stället som du får bäst rabatt hos. Kanske ges det speciell rabatt för just företagare eller om du köper mycket av samma vara och får mängdrabatt. Därför ska du inte bara jämföra priset utan även olika rabatter, förmåner och vad du kan tänkas få inför nästa köp av samma leverantör.

Organisera dina köp

Om du ska köpa ett antal varor samtidigt är det bra att du organiserar dina inköp. Om du exempelvis ska göra en storhandling av matvaror är det bra att kolla vilken butik som har bäst erbjudanden först. Det är här också viktigt, som tidigare påtalats, att tänka på resekostnaden.

Ska du ha en produkt som är lite dyrare såsom elektronikprodukter är det viktigt att jämföra priser och leverantör för att få de bästa utav ditt köp.

Ska du teckna något abonnemang är det inga problem att jämföra priserna för elavtal, mobilabonnemang eller internet. Du vill få ut så mycket som möjligt för de pengar du lägger på varan eller tjänsten du köper. Därför ska du alltid tänka på att jämföra priserna.