Vad är fördelarna med en låneförmedlare när man vill låna pengar?

Det verkar som att det råder viss förvirring om vad en låneförmedlare faktiskt är så vi börjar med att reda ut det direkt. En låneförmedlare är kort och gott mellanhanden mellan låntagare och långivare. Du lånar alltså aldrig pengar av själva förmedlaren, dem tar endast emot din låneansökan och skickar sedan vidare denna till de långivare dem samarbetar med.

Därefter mottar förmedlaren en eller flera låneerbjudanden beroende på hur många långivare som vill låna ut pengar till dig och skickar sedan vidare dem till dig. Du får sedan välja fritt mellan de låneerbjudanden du fått eller neka allihop om inga av dem är av intresse.

Hur går man tillväga för att hitta låneförmedlare?

Det vanligaste tillvägagångssättet är att göra en simpel Google sökning på låneförmedlare och se vad som dyker upp. Men detta är inte något vi rekommenderar, att sitta och gå igenom alla låneförmedlare manuellt är bara tidskrävande och det finns bättre sätt än så för att hitta den låneförmedlare som passar dig.

Det vi kan rekommendera dig att göra är att använda dig av en så kalla jämförelsesajt för lån. Dessa sajter har sammanställt listor över olika långivare och lånetyper, dem gör alltså jobbet åt dig och dessutom helt kostnadsfritt. På så vis kan du jämföra och hitta bäst låneförmedlare för dig. Dessa jämförelsesajter brukar också endast lista de förmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn och som följer alla regler. Se bara till att sajten verkar seriös.

Så med detta ur vägen är det dags att faktiskt kolla på varför det kan vara fördelaktigt för dig att ansöka om ett lån hos en låneförmedlare.

Chans till lägre ränta

En av de stora fördelarna med att låna hos en låneförmedlare är möjligheterna till att få en låg ränta. Då din låneansökan skickas ut till flera långivare måste dem tävla om din uppmärksamhet. Eftersom dem inte kan erbjuda dig ett högre lånebelopp eller längre löptid brukar det sluta i att långivarna börjar sänka sin ränta för att vara den som erbjuder det billigaste lånet.

Händer detta varje gång? Nej, självklart inte, men det är en möjlighet och det är inte ovanligt att de som har en god ekonomi och som ansöker via en låneförmedlare får en riktigt låg ränta.

Du sparar tid

En annan aspekt som många förbiser är det faktum att du faktiskt sparar tid på att ansöka om lån hos en förmedlare. Vanligtvis får man sitta och manuellt ansöka om lån hos flera långivare men här sköter låneförmedlaren det åt dig. Med endast en ansökan sparar du slipper du den tidskrävande processen med att sitta och leta upp långivarnas hemsidor.

Endast en kreditupplysning

De flesta är säkert medvetna om det men en kreditupplysning görs alltid på dig oavsett var eller hur du lånar pengar. Detta är ett krav som Finansinspektionen ställer och som alla seriösa långivare alltid uppfyller.

Ansöker du om lån hos tre olika långivare kommer också tre kreditupplysningar tas. Ett högre antal upplysningar kan komma att skada din kreditvärdighet negativt. Att hålla en god kreditvärdighet är av största vikt för att kunna låna pengar men även för att kunna teckna abonnemang och liknande tjänster.

När man lånar hos en låneförmedlare görs det dock endast en kreditupplysning på dig oavsett antal låneerbjudanden du får tillbaka. Din kreditvärdighet påverkas alltså minimalt men du har ändå möjligheten att välja mellan flera långivare.

Sammanfattningsvis är låneförmedlare ett bra sätt för dig att snabbt hitta det privatlån eller snabblån som passar just dig. Att kunna få flera låneerbjudanden med endast en kreditupplysning är guld värt för att behålla god kreditvärdighet.