Spara en slant på din viktnedgång

Många människor upplever att de behöver gå ner i vikt, och faktum är att västvärldens människor just nu är mer överviktiga än någonsin. Länder som USA och Storbritannien har länge haft extremt höga antal överviktiga medborgare, men denna farliga trend har även börjat sprida sig till länder som traditionellt sett haft relativt slanka befolkningar. Enligt experterna är detta framförallt en livsstilsfråga då man har ett mer stillasittande liv än någonsin, samtidigt som tillgången till färdiglagad mat och snabbmat är billigare och mer utbredd än någonsin. Många individer upplever att de inte har tid att motionera så mycket som de borde och det finns inte heller tillräckligt med tid att laga mat från grunden, varför färdig mat blir ett snabbt och praktiskt alternativ.

Bestämmer man sig för att göra något åt saken så finns det många olika metoder. Olika alternativ är till exempel att gå med i ett gym eller en löparskola, bli medlem i en bantningsklubb eller börja handla special-lagad mat för ändamålet. Andra väljer att anlita en personlig tränare och det finns till och med dem som reser på bantningsläger för att bli av med de extra kilona, inte olikt de populära TV-program som går ut på att man tävlar om att förlora så mycket kroppsfett som möjligt på så kort tid som möjligt.

Flera av de här alternativen kan bli ganska kostsamma och därför få motsatt effekt på den som vill bli slankare och sundare. Har man inte råd med gym blir detta lätt en ursäkt för att inte träna. Lyckligtvis finns det dock många olika ekonomiska sätt att bli starkare och mer slimmad på, som inte bara är sunda utan dessutom riktigt roliga.

Billiga maträtter

Atkinsdieter och GI metoder i all ära; det finns egentligen bara ett sätt att minska sin storlek på och det är att konsumera färre kalorier än man gör av med. Dieter där man uppmuntras att bara äta proteiner och nästan inga kolhydrater är inte bara dyrt då man ständigt måste köpa lax och kött utan kan rentav vara farliga i långa loppet. Människor och djur behöver alla en välbalanserad diet där allt ingår, allt från fett till fibrer och kolhydrater, och ett vanligt misstag som många gör när de bantar är att bli alltför militanta. Det är absolut inget fel med att unna sig det man gillar och som kanske inte är så nyttigt lite då och då, så länge det inte är ständigt och jämt.

Tack och lov så finns det oerhört många goda rätter som man enkelt kan tillaga själv utan att det behöver kosta skjortan. Baljväxter som bönor och linser är mycket nyttiga då de innehåller både protein och viktiga vitaminer och mineraler som järn, och de kostar inte mycket att köpa. En god linssoppa eller böngryta kan man dessutom frysa, så om man lagar en större mängd kan man sedan dela in den i portioner som man tinar och värmer närhelst man vill.

Att storhandla kostar över lag mycket mindre än enstaka, dagliga inköp i snabbvarubutiker, så vill man hålla budgeten nere är det bra att köpa mycket en gång i veckan i stället. Sedan kan man avsätta några timmar på att laga några rätter som är både nyttiga och goda och sedan frysa dem; på så sätt kan man äta hemlagad mat som är kalorisnål varje dag utan att man lägger en massa tid på det.

En dagbok för budgeten

Ett bra sätt att hitta den där perfekta balansen är att börja med att se över sina matvanor. För en detaljerad matdagbok i några veckor. På nätet finns det mycket bra gratisappar som man kan ladda ner på datorn eller mobilen där man skriver vad man äter och genast får se hur många kalorier och andelar fett, socker och mineraler det innehåller. Ingen annan behöver se detta, det är bara för dina egna ögon, men om du är ärlig mot dig själv kan du snart komma underfund med vad du behöver göra.

Planering är alltid A och O när det kommer till ekonomin och om man ser svart på vitt vad man lägger sina pengar på kan man rätta till detta ganska lätt. Man bestämmer själv vad man vill kunna unna sig och vad man kan vara utan. Är ens stora last choklad så varför inte ha en chokladdag i veckan men endast om man är duktig de andra dagarna.

Träna gratis med stor behållning

Trots att nästan alla använder internet på ett eller annat sätt så är det många som inte inser vilken oerhörd hjälp detta kan vara för den som vill komma i form. Hela tiden skapas det massor med fantastiska appar som inte kostar ett endaste öre och som fungerar precis lika bra som ett gym eller en personlig tränare. På internet finns det också trevliga hemsidor och grupper i sociala media där man utbyter tips om recept och träning liksom ger och får uppmuntran och till och med utmanar varandra.

Du kan också göra träningen till ett välgörande ändamål som dessutom kommer att motivera dig ännu mer. Få med vänner och arbetskamrater att springa ett halvmaraton för barn med hälsoproblem eller elefanter i nöd. Hitta sponsorer och gör det hela till ett roligt event som alla tjänar något på och som får alla inblandade att uppleva en enorm glädje och tillfredsställelse.

Fettsugning

Att suga bort fettet är ett alternativ för dem som har särskilt svårt att bli av med vissa fettdepåer som varken träning eller hård kosthållning verkar kunna rå på. Bland de vanligaste kroppsdelarna för detta ingrepp är buk och lår och det har mycket att göra med olika kroppstyper. Människor som i övrigt är slanka kan helt enkelt inte bli av med sina ridbyxlår!

Under en konsultation med sin läkare får man välja bland olika typer av fettsugning som görs antingen med lokalbedövning eller full narkos. Efter ingreppet bär man speciella stödbandage under några veckor och man bör vara noga med att följa sin läkares instruktioner. Till en början kan man uppleva att området som behandlats är svullet men efter några månader har det lagt sig och man kan aldrig lägga på sig fett just där igen.