Kan man låna pengar trots en trasslig ekonomi?

Om man sitter i situationen att behöva låna pengar med anmärkningar så drömmer många om att kunna ta nya enkla lån utan kreditupplysning. Det är ett önsketänkande. Naturligtvis vill kreditgivaren försäkra sig om att du kan betala tillbaka. De vill inte låna pengar till folk som önskar använda pengarna för att spela på online casinon eller andra former av nöjen. Det finns inte heller någon som beviljar ett banklån trots betalningsanmärkning, eller oftast inte ens ett blygsamt snabblån med betalningsanmärkningar, om man inte kan visa att det finns förutsättningar att klara både räntan och amorteringarna. Hur ska man då göra om man sitter med en trasslig ekonomi? Ett steg i rätt riktning kan vara att samla dina lån. Då kan både du och banken lättare se om det verkligen finns förutsättningar att låna pengar trots betalningsanmärkningar.

LabyrintInte sällan vill man ha söka lån besked direkt, men det kan vara svårt att få låna pengar snabbt med en tveksam kredithistorik i bagaget, även det bara gäller minsta lilla mikrolån. Överhuvudtaget kan det vara en utmaning att få nya lån med tidigare skulder, speciellt om man behöver ett lån snabbt. Bästa rådet till dig som behöver ett direkt lån trots en trasslig historik är helt enkelt att ansöka om lån snabbt och se vad responsen blir. Kanske finns det något kreditbolag som trots allt är beredd att ge ett omstartslån eller på något annat sätt kunna erbjuda en bra lösning.

Svårt att få lån?

Har du upplevt att det är svårt att få lån? Fått nej av banken? Du är inte ensam. Varje dag får ett stort antal människor besked tråkiga besked om att det önskade banklånet inte beviljas. Visst kan det hända att man har en ekonomi som inte varit den allra bästa på sistone – och då är det kanske lättare att ta smällen – men om man är företagsam och på hugget men ändå får nej på grund av att man ”inte passar in i blanketten” – då är det lätt att bli besviken. Så vad gör man då? Ansöker igen, naturligtvis.

Idag finns det alldeles utmärkta möjligheter att få kredit i någon av de alternativa banker och kreditbolag som etablerat sig de senaste åren. Dessutom behöver räntan inte alltid vara speciellt blodig. Flera av de nya nischbankerna har tvärtom riktigt vassa erbjudanden med klart fördelaktiga lånevillkor.