Hitta bästa kreditkortet 2018 utan UC

Om du någonsin ansökt om ett kreditkort känner du till att banker i princip alltid gör en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Den ägs gemensamt av storbankerna Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken och är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag. Att ha allt för många kreditupplysningar via UC under kort tid inverkar negativt på din kreditvärdighet. Därför finns vissa fördelar med att undvika UC när man ansöker om kreditkort.

Lägg märke till att “utan UC” inte innebär att ingen kreditupplysning görs. Långivare är skyldiga att kontrollera att låntagare har tillräckligt goda ekonomiska förutsättningar för att faktiskt kunna betala tillbaka lånet. Det gäller inte minst för kreditkort, eftersom de vanligtvis beviljas utan krav på säkerhet. Med säkerhet menas någon form av pant, till exempel en bostad. Alltså gör kreditkortsföretag alltid någon form av kontroll, men istället för att använda UC kan de utnyttja tjänster från andra kreditupplysningsföretag. Några exempel är Bisnode och Creditsafe.

Nedan har vi listat de bästa kreditkorten 2018 utan UC. Vid behov av tillfällig kredit och om du vill undvika UC är dessa kort bra val. Tänk på att många långivare tillämpar individuell ränta. Det är inte säkert att du får så låg ränta som anges i marknadsföringen.

Re:member Flex

Re:member flex

Re:member har seglat upp som ett ledande alternativ för svenskar i behov av extra pengar under en tuff månad. Re:member Flex erbjuder en kredit på mellan 10 000 kr upp till 100 000 kr. Villkoren är mycket goda och bland annat kan du få hela 8 veckors räntefri kredit. Detta kreditkort har heller ingen årsavgift. En nackdel är att de tillämpar individuell ränta. Om din kreditvärdighet är låg, kommer du få en högre ränta jämfört med om du har ordnad ekonomi.

ICA Bankkort Plus

Ica bankkort plus

Ett perfekt kreditkort för alla trogna ICA-kunder. Med kortet går det nämligen att få bonus på allt du köper. Krediten som erbjuds ligger mellan 20 000 kr och 100 000 kr. Ytterligare en stor fördel är 60 dagars räntefri kredit. Använder du kortet utomlands tillkommer heller inga valutapåslag eller uttagsutgifter. Nackdelen med kortet är att det har en fast månadsavgift som i skrivande stund ligger på 27 kr per månad. Det kan tyckas obetydligt, men innebär en årsavgift på strax över 300 kr.

Norwegian Kreditkort

Norwegian kreditkort

Norwegian erbjuder ett kreditkort utan UC med en kredit på mellan 10 000 kr och 100 000 kr. Med kortet samlar du så kallade cashpoints på allt du köper. Genom samarbetet mellan Norwegian och Bank Norwegian går det att få rabatter på resor, hotellnätter, hyrbilar och mycket annat när dessa bokas med kortet. Dessutom får du 6 veckors räntefri kredit.

Collector Easycard

Collector easycard

Ett mindre välkänt kreditkort med bra villkor som inte tar UC är Collector Easycard. Det erbjuder lite lägre kredit än de andra korten och går bara upp till 30 000 kr. I övrigt ligger räntan på en klart acceptabel nivå och de ger upp till 56 dagars räntefri kredit. När du bokar en resa med kortet ingår avbeställningsskydd och en kompletterande reseförsäkring.

Ett tips som gäller för alla kreditkort utan UC är att även om villkoren ibland är generösa, så tillkommer avgifter för de som inte sköter sina avbetalningar i tid. De fungerar som bäst när du utnyttjar möjligheten till räntefri kredit.