Billiga hårprodukter på Södermalm


Du har precis varit hos frisören och resultatet blev för en gångs skulle precis så bra som du ville att det skulle bli. Frisören var dessutom en riktigt duktig konversatör med förmågan att hålla igång ett engagerande samtal, från schamponeringen tills dess att saxen gjorde sista klippet.

Nog för att många tyvärr kanske har gått ifrån frisören besvikna, men vem har inte också varit med om att ha gått därifrån jättenöjd? Det är en härlig känsla det där att känna sig snygg på det där viset som man gör när man är nyklippt. Nu gäller det där med att bibehålla sin nya frisyr. En ny frisyr kräver alltid omvårdnad, vilket frisörer sällan är sena med att påpeka. Du kommer med andra ord behöva öppna plånboken och köpa hem diverse hårprodukter.

Hårprodukter är sällan billiga

Nej, hårprodukter är sällan billiga, och tillverkarna gör sitt bästa för att det ska fortsätta att vara så. Det finns alltid någon ny exotisk tillsats som får stå som argument för väl tilltagna prislappar. Hårvax med mineraler, shampoo med avocado i och balsam med namn som låter som inköpslistan för ett företag som sysslar med komplicerad medicinsk forskning.

Men frisyren vill man behålla så länge man kan, och klippningen i sig var ju en investering – och den går ju faktiskt till spillo snabbare än vad den behöver om den inte tas om hand.

För dig som bor i Stockholm med omnejd, eller som bara råkar vara på besök har vi därför här satt ihop en liten guide på vart du kan hitta de billigaste hårprodukterna på Södermalm.

Billiga hårprodukter på Södermalm

Om du är på jakt efter billiga hårprodukter som samtidigt också håller hög kvalitet så är det i första hand en bra frisör på Södermalm du ska uppsöka. Frisörerna har som de flesta redan känner till ett sortiment som går utöver det du typiskt hittar i dagligvaruhandeln. Men det finns såklart bra hårvårdsprodukter att inhandla även på andra platser. Här följer ett litet urval av bra och billiga frisörsalonger och butiker där du kan hitta hårvårdsprodukter.

  • Frisöristockholm – Först ut en frisörsalong för den som tycker att miljön är viktig. Den här salongen har som uttalad ambition att ta ansvar för miljön och erbjuder därför bara ekologiska hårvårdsprodukter. Lika självklart som det är att göra vad man kan för miljön är det att se till att också andra har råd att göra vad de kan, Frisöristockholm.se erbjuder därför både klippningar och hårvårdsprodukter till rimliga priser.
  • Klippet – Skulle kunna vara en frisörsalong av namnet att döma men det är det icke. Klippet syftar i det här fallet på vad du gör när du köper någonting för mindre pengar än vad du annars skulle behövt betala. Här kan du köpa en mängd hårprodukter från välkända märken för en spottstyver av vad du annars skulle betalat. Du kan dessutom slå flera flugor i en smäll, här säljs både blommor, kostymer och prydnadssaker. Klippet hittar du på Hornsgatan 146.
  • Ginos – Mest känt framförallt för sin närvaro på nätet. Driver sedan några år tillbaka en välbesökt hemsida med ett brett sortiment av hårvårdsprodukter för både henne och honom. Affärsidén är att sälja märkesprodukter till konkurrenskraftiga priser. Här hittar du allt från hårvax till locktänger och parfymer. Men vadå nätet? säger du, jag ska ju gå ut på stan sedan. Ginos finns inte bara på nätet, de har också en hårsalong där du både kan klippa dig och köpa produkter för ditt hår. Salongen hittar du på Götgatan 35.
  • Eleganz – Har två salonger i Stockholm varav den ena huserar på Götgatan 61. Hos Eleganz kan du klippa dig och botanisera i ett sortiment som består av lite drygt 1000 olika hårvårdsprodukter. Allt till rimliga priser. Du får dessutom förmånen att kunna ta del av råd från personal som kan det där med hår.
  • Klipp – Ej att förväxla med Klippet som vi tog upp ovan. Det här handlar om en renodlad frisörsalong av klassiskt snitt. Här är det snabb, kompetent service till rimliga priser som gäller. Salongen tar både tidsbokningar och drop-in i mån av tid. Självklart också med möjligheten att köpa hårprodukter assisterad av någon som vet hur du bäst tar hand om ditt hår. En spontanklippning kanske inte vore fel? Om det är vad du är ute efter så hittar du Klipp på Åsögatan 128.

Ta hand om ditt hår

Det finns såklart fler alternativ att hitta i en såpass stor stadsdel som Södermalm, men det här är i alla fall en bra början. Hur som helst så kan vi med de här tipsen i backspegeln konstatera att det inte finns några bra ursäkter för dig att inte ta hand om ditt hår ordentligt. Det är fullt möjligt utan att haverera privatekonomin totalt. Så ta hand om ditt hår, var ditt snyggaste jag, och låt den där känslan av att gå nyklippt från frisören sitta i lite längre.