Billig och bra- den ultimata hundgrinden

Hundgrind
En traditionell, vanlig hundgrind

Om du har hund hemma vet du att man ibland kan vilja hindra hunden från att ta sig in i en del rum, eller i vissa delar av huset. Kanske vill man inte att den ska komma in i köket och äta upp köttfärsen som tinar på diskbänken, eller också vill man kunna ha altandörren öppen utan att hunden smiter ut i trädgården och gräver upp rabatterna. I sådana fall är det en bra idé att införskaffa en hundgrind. Grinden kan man sätta i en dörröppning, och på så sätt hindras hunden från att röra sig fritt i huset.

Jämför priser

Det lätt att frestas att bara köpa första, bästa hundgrind som man hittar. Just hundgrindar är kanske inte det allra roligaste att ge sig ut för att köpa. Men om man tar lite tid på sig och använder sig av olika webbplatser där man kan jämföra priser på produkter kan man faktiskt spara in en hel del pengar. Det är fullt möjligt att köpa billig hundgrind utan att för den sakens skull kompromissa med kvaliteten. Det första tipset för att få tag på en bra och billig hundgrind är med andra ord att göra ordentliga efterforskningar innan man slår till.

Köp begagnat

Tips nummer två handlar om att köpa begagnat. Kanske finns det någon i din närhet som har en hundgrind som de vill bli av med, och som du kan få ta över för en billig peng. Om du inte har sån tur finns det en rad olika köp och sälj-grupper på olika sociala medier, kanske framförallt på Facebook. Bli medlem i en sådan grupp och skriv ett kort inlägg om att du söker en billig hundgrind i bra skick. Det finns en stor chans att du får svar innan dagen är slut. Ett annat alternativ är att använda sig av etablerade köp och sälj-sidor på internet, till exempel Blocket. Där kan du lägga upp en annons som talar om vad du letar efter, men du kan också söka efter annonser som säljer billiga hundgrindar.

Handla på REA

Nu för tiden verkar det nästan som om det är REA någonstans varje dag hela året runt. Se till att följa olika butikers konton på sociala medier och att prenumerera på nyhetsbrev via e-post. På det sättet kan du vara säker på att du alltid får ta del av de senaste erbjudandena och aldrig missar någonting. Ofta kan det vara mycket fördelaktigt att nappa på de här erbjudandena, och om du har tur kan du får tag på en grind för ett pris som är långt under det ordinarie.

Säkerheten kommer först

Förutom priset är det också viktigt att du tänker på att den grind som du väljer att köpa ska vara säker. Den måste sitta stadigt, och den får inte ramla ner om hunden hoppar upp den. Låsanordningen ska vara enkel att hantera och det ska inte finnas någon risk att du klämmer dig när du öppnar och stänger grinden. Var också noga med att grinden inte lämnar märken på dina dörrkarmar.