Är Freedom Finance en smart långivare att låna pengar hos?

Tänker du på att skaffa ett direkt privatlån?

Genom att vända dig till Freedom Finance kan du få hjälp med att hitta det allra bästa lånet som är väl avpassat efter dina personliga behov och önskemål. De har på ett och samma ställe samlat en massa olika långivare och deras villkor. Dessa villkor innehåller möjligheten att låna pengar direkt, snabba utbetalningar och många andra lånemöjligheter. Ett bra tips för dig som tänker låna pengar till allt ifrån en massage i Stockholm eller köp av bil är att du med hjälp av konsumentverkets hushållsbudget noggrant går igenom dina inkomster och utgifter. Detta är en uträkning som är till enbart som hjälp för dig så att du ska kunna få en rättvis överblick över din egen ekonomi. Du behöver inte visa den för någon över huvud taget.

Freedom Finance är specialiserade på att förmedla det bästa lånen med låg kostnad på marknaden idag. Eftersom de är helt fristående från långivarna kan du lita på deras rekommendationer bäst kommer att motsvara dina särskilda behov!

Vilka är kraven för privatlån?

Grundkraven är att man ligger på en ålder mellan 18 och 79 år. Har man en medsökande så ökar chanserna att lånet blir beviljat. Man måste även ha en stadig inkomst. Det finns inga restriktioner för vad du får använda lånet till. Du kan använda det till att lösa kontokrediter, banklån, billån eller så kan du använda pengarna till något helt annat av privat natur.

De hjälper dig naturligtvis att hitta de billiga lån som passar din personliga situation. De är helt fristående från långivare därför kan du alltid lita på att deras rekommendationer bäst kommer att motsvara dina personliga behov. Fast att detta sker på internet får du prata med en erfaren lånehandläggare, precis som man får göra hos den vanliga banken.

Att få loss pengar snabbt kan visa sig vara en stor utmaning även om du bara behöver låna ett mindre belopp under en kortare period. Det finns också tillfällen när det känns som att den traditionella bankvärlden ställer massa onödiga frågor eller bara stänger dörren – just precis när du har hittat drömbilen, vill förverkliga en efterlängtad resa eller arrangera din dotters bröllop. Så ska det inte behöva kännas. Det finns moderna långivare som gärna vill ha dig som kund.

När det är bråttom med lån

Är du i en situation där du helt enkelt inte tid att vänta på ett lånebeslut? Behöver du låna pengar akut? Det finns möjligheter att låna extra pengar som en smidig lösning på ett tillfälligt problem. Men hur gör man då för att få ett snabbt lån? Vi förutsätter att du inte vill boka tid på ditt bankkontor. Vi förutsätter också att du inte vill ha en massa frågor om ditt privatliv. Då ska du vända dig till någon av nischbankerna på nätet eller någon annan aktör på den moderna lånemarknaden. Den nya generationens långivare erbjuder snabb handläggning utan kränkande frågor. Detta gör processen mycket smidigare och du kan få loss pengar direkt.

Återbetalning

Vi behöver alla låna pengar från tid till tid, men att ta lån är naturligtvis förenat med ansvar. Se till att du undertecknar rätt erbjudande till rätt pris. Läs alltid det finstilta noga. Ta inte ut ett personligt lån om du inte kan betala månadsbetalningarna. Och du ska alltid prioritera återbetalningarna (även om det finns roligare saker att spendera pengarna på). Med autogiro kan du se till att räntor och amorteringar dras direkt från ditt bankkonto. Vi vill också tipsa om att kolla upp möjligheterna till återbetalning i förtid. Vem vet, kanske kommer din ekonomi att förändras på ett positivt sätt med möjlighet att städa bort krediter? Då vill du naturligtvis ha möjlighet att lösa dina lån i förtid.

Betalningsskydd

Behöver jag betala för en tilläggsförsäkring? Om du blir sjuk, råkar ut för en olycka eller att förlorar ditt jobb, vad händer med dina amorteringar? En försäkring i form av ett betalningsskydd är till för att täcka dina månatliga lånebetalningar under en viss tidsperiod, vanligtvis 12 eller 24 månader.

Välja långivare

Säg att du just beslutat att ta ett personligt lån. Då återstår att välja vilken aktör som du ska låna pengar från. En av de första saker du måste göra (som alla låntagare verkligen borde göra) är att jämföra.

Så här gör du:

  • Ta del av erbjudanden från flera olika potentiella långivare för att se vad de har att erbjuda.
  • Se till att du jämför liknande typer av lån. Du ska jämföra privatlån med andra privatlån och inte blanda äpplen med päron.

Samla lån

Kan jag samla mina skulder till ett lån? Javisst, om du har flera skulder hos olika långivare, kanske du vill ta ut ett enda lån att samla dina lån. Kanske har du ett kreditkort med saftig ränta eller någon avbetalning som visade sig ha diverse extra avgifter? Ett samlat lån kan göra det lättare att hantera din ekonomi. Du kan dessutom passa på att förhandla dig till en bättre ränta. Det är inte svårt. Våga fråga! Konkurrensen om kunderna är hård och det finns alltid ett visst utrymme för individuella lösningar.

Avgifter för att låna pengar

Funderar du på vilka eventuella avgifter som du måste betala när du tar ett privatlån? Dubbelkolla alltid lånevillkoren eftersom den verkliga kostnaden för ett lån inte sällan omfattar både räntekostnaden plus olika varianter av avgifter.

Här är några exempel på utgifter som du kan få betala vid ansökan om kreditlån:

  • Uppläggningsavgift som varierar beroende på långivare. Avgiften tas oftast ut när ditt lån godkänns.
  • Avgift vid förtidsinlösen. Avgiften debiteras om låntagaren betalar av lånet snabbare än den ursprungligt överenskomna återbetalningstiden. Avgiften för förtidsåterbetalning kan tas ut som en procentuell del av det återstående lånebeloppet.
  • Avgifter för försenade betalningar kan drabba dig om du betalar efter förfallodagen. Kallas ibland för dröjsmålsavgift eller förseningsavgift.